Dijous, 11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
Concert
300 violoncel·listes interpretaran “Érem. Som. Serem”, una peça composta expressament per a l'ocasió per Albert Guinovart, a partir d'uns versos de Miquel Martí i Pol. i que compta amb Josep Maria Mestres com a director artístic.
Davant del Born Centre Cultural. Plaça Comercial. 8 hores del matí.

Portes obertes
Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. De 10 a 19 hores.
Portes obertes a les exposicions del Tricentenari BCN. Una oportunitat per viure la Diada des d’una perspectiva històrica, resseguint els fets que van convertir la derrota del 1714 en la festa nacional dels catalans:

Al MUHBA-Museu d’Història de Barcelona es podrà veure “El món del 1714” i “Monestirs urbans en temps de guerra. Sant Pere de les Puel•les i Santa Clara de Barcelona. 1691-1728”. De 10 a 19 h. Plaça del Rei.
El Museu Frederic Marès obrirà les exposicions “Una mirada al 1700. A partir dels gravats de la col•lecció Gelonch Viladegut” i “Rafael Casanova. La popularització d’una escultura monumental”. D’11 a 20 h. Plaça de Sant Iu, 5-6.
El Born Centre Cultural se suma amb l’accés lliure a les exposicions “La Barcelona de 1700. De les pedres a les persones” i “Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714”. El BornCC també tindrà accés lliure els dies 6, 7, 9 i 10 de setembre. De 10 a 22 h (dies 6 i 10, de 10 a 24 h; dies 7 i 9, de 10 a 20 h). Pl Comercial, 12.
I a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona es podrà veure “A propòsit de l’11 de setembre”. De 10 a 19 h. Plaça de Pons i Clerch, 2, 2a planta.

Manifestació

A la tarda tota l’Assemblea Nacional de Catalunya ha convocat la gran manifestació de la Diada que omplirà la Gran Via i la Diagonal per formar una gegantina V recorreguda per la senyera.
https://www.araeslhora.cat/ca/
https://assemblea.cat/

Festa per la Llibertat
Festa amb l’actuació de Els Pets, La Gossa Sorda i Sanjosex.
Passeig Lluís Companys. 19 hores.

EXPOSICIÓ
Festes de la Mercè
Dijous obre l’exposició del Seguici popular amb els elements del bestiari històric de la ciutat.
Palau de la Virreina. Rambla, 99. Fins el 23 de setembre de 10 a 20 hores.

Al Facebook i al Twitter del Barcelona Gratis hi podeu trobar més activitats de darrera hora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada