Dilluns, 23 d'abril. Sant Jordi

Per Sant Jordi cal passejar. Gaudir amb els llibres, amb les roses (anava a dir ensumar-les, però com no fan olor millor callo). Però aquest Sant Jordi hi ha un tot seguit d’activitats gratuïtes relacionades amb la jornada de les que n’he seleccionat algunes.

Portes obertes
Diverses entitats de la ciutat fan jornada de portes obertes als seus edificis: L’Ateneu Barcelonès obre el Palau Savassona (d’11 a 20 hores, Canuda, 6), l’edifici gòtic de la Biblioteca de Catalunya (de 10 a 19.30 hores, Hospital, 56), Ajuntament de la ciutat (de 10 a 20 hores, plaça Sant Jaume), Generalitat de Catalunya (d’11.30 a 19 hores, plaça Sant Jaume), Museu d'Arqueologia de Catalunya (de 9.30 a 19 h, passeig Santa Madrona), Museu d'Història de Catalunya (de 10 a 19 hores, plaça Pau Vila, 3), El Molino (d’11 a 16 h, Vilà i Vilà, 99), editorial Gustavo Gili (de 9 a 17 hores, Rosselló, 87-89).

El Raval aprèn del Raval
Durant tot el dia hi haurà activitats, amb la interculturalitat com a fons, per a totes les edats con intercanvi de llibres, tallers infantils, artesania, concerts i espectacles.
Rambla de Raval. D’11 a 20 hores.

La plaça del Diamant
El cinquentenari d’aquesta novel•la de Mercè Rodoreda centra la celebració de Sant Jordi a l’Institut d’Estudis Catalans on dillun s’inaugura la exposició “Rodoreda, mirall de llengües. La plaça del Diamant, cinquanta anys” (11.30 hores). També es fan visites guiades al jardí de Mercè Rodoreda (12 i 17 h) i es llegiran fragments de la novel•la (12.30 i 17.30 hores). A més a més, entre les 10 i les 20 hores, hi haurà jornada de portes obertes a l’edifici.
Institut d’Estudis Catalans. Carme, 47.

V Festival del Llibre d’Artista
El festival s’instal•la tot el dia a la Plaça dels Llibres Imaginats (plaça Sant Just) on artistes, autors i petits editors internacionals hi seran presents amb els seus propis llibres i diferents aspectes de com fer llibres. Hi haurà una exposició de les obres participants al festival i venda d’edicions noves i tiratges limitats.
Plaça Sant Just. De 12 a 20 hores.

La llegenda de Sant Jordi, contacontes a cau d'orella
La Kima explica la llegenda de Sant Jordi a la seva manera. Espectacle infantil.
Espai Putxet. Marmellà, 13. 17.30 hores.

Al Facebook i al Twitter del Barcelona Gratis hi podeu trobar més activitats de darrera hora:

 facebook3

1 comentari: