Dijous, 19 de febrer

Audiovisual
VisualSound. Festival Audiovisual de Creació Jove
Aquest festival se celebra fins el 27 de febrer amb nombrosses activitats gratuïtes per tota la ciutat.
Veure el programa complert a: http://www.bcnvisualsound.org/

Fotografia
Un viatge seguint la ruta dels emigrants subsaharians fins a la costa senegalesa
Inauguració d'aquesta exposició de fotografies de Nuria Tomas i Hannah Cross. L'exposició es pot veure fins al 19 de març 2009.
Després de la inauguració, a les 19.30h, hi haurà la conferència "La mà d'obra provinent de l'Àfrica Occidental i la "Fortalesa Europa": el cas del Senegal, Mauritània i Espanya". Per Hannah Cross, doctorand en Politics and International Studies a la Universitat de Leeds (Regne Unit).
L'exposició recull un viatge per l'Àfrica Occidental seguint la ruta que milers d'emigrants subsaharians realitzen cada any. El recorregut travessa Burkina Faso, Mali i el Senegal fins arribar a un dels punts de sortida dels "cayucos" que volen assolir les costes espanyoles. El treball pretén aportar una reflexió sobre el fenomen migratori i donar a conèixer l'experiència viscuda per aquells que van venir de l'Àfrica i viuen avui a Catalunya.
La Vaqueria (local del SCI-Catalunya). Carme 95 baixos. 19 hores.

Poesia
De pensament, paraula i obra
Torna de la mà de Félix Grande i Joan Margarit aquest cicle de poesia coordinat per Jordi Virallonga
Félix Grande (Mérida, 1937). Apassionat pel flamenc, sovint explica que en un determinat moment de la seva vida va decidir canviar la guitarra per la ploma, però la seva poesia desprèn el ritme propi d’aquest gènere musical.
Joan Margarit (Sanaüja, 1938). Poeta i arquitecte. L’any passat va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat i amb el Premio Nacional de Poesía per l’obra Casa de Misericòrdia
Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda. Camèlies, 76-80. 20 hores. Gratuït.

Música
ARA TOCA... Músiques de la mediterrània
Concert del grup Asíkides format per Yannis Papaiaonnou: llaüt i veu; Tal Ben Arí: veu i percussions; Franco Molinari: contrabaix.
Com els trobadors medievals, a l’imperi otomà hi havia músics que voltaven pel país cantant cançons. Els deien “asíkides”, de la paraula turca “asik” que significa "enamorat". El grup "Asíkides" proposa un viatge pels diferents estils de la música grega a través de melodies tradicionals i composicions pròpies.
Centre cívic Sagrada Família. Provença, 480. 20.00 hores. Entrada lliure i gratuïta.

Duo de Pop Electrònic
Concert de Laia Cagigal i Juliane Heiemann.
Vil·la Florida. Muntaner, 544. 20.30 hores. Entrada lliure.

Teatre
acciONs OFF. Propostes escèniques de petit format
"Esperando a Godot"
Representació d'aquesta obra a càrrec Cia. Papalani- teatre de l’absurd
La jove companyia Papalani representa l’obra més emblemàtica del dramaturg Samuel Beckett, amb una versió que barreja diferents gèneres: realisme, clown, pantomima, etc. Una obra per riure, gaudir i reflexionar.
La Casa Elizalde. València, 302. Tel. 488 05 90. 20.30 hores. Espectacle gratuït. Cal recollir entrada
Les entrades es podran reservar per telèfon el mateix dia i venir a recollir-les fins a quinze minuts abans de l’inici de l’espectacle.

Documental
Transitland
Projecció d'aquest documental dirigit per Anna Lozano i Alexander Hick.
El documental, que ha estat exhibit al Festival Internacional de Cinema d’Ourense i ha estat seleccionat pel festival de Cinema i Drets Humans de París, explica la realitat d’exclusió social que viuen els refugiats iraquians a Jordània, una conseqüència de la guerra sovint ignorada pels grans medis de comunicació.
Espai Fòrum de la Llibreria Altaïr. Gran Via, 616. 19.30 hores. Entrada lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada