Dijous, 15 de gener del 2009

Poesia
Poemes de Miquel Martí i Pol.
Recital en motiu de l'exposició 'Lluis Llach a la Plaça Reial', que presenta un recull de 36 fotografies de Juan Miguel Morales en blanc i negre que ofereixen un viatge per la vida del cantautor des de la seva infantesa a l’Empordà fins a la seva retirada dels escenaris als mítics concerts de Verges.
SETBA - Zona d'Art. Plaça Reial , 10, 1r 2a. 20 hores. Entrada lliure.

Contes
ELS INCENDIS DE DAMASC.
Presentació i lectura de contes de l'obra "Els incendis de Damasc", de Zakaria Tàmer acabada de publicar a la col·lecció Debiaix de Lleonard Muntaner, Editor, amb un pròleg de Margarida Castells.
Intervenen Oriol Carbonell, traductor de l'obra, Maria Muntaner, editora, i Cinta Massip.
"Els incendis de Damasc" és un recull de trenta històries amb reminiscències dels rondallaires (hakawatis) de la tradició oral. L'autor confereix als esdeveniments de la vida diària que s'hi narren un to irat i alhora místic. Zakaria Tàmer és considerat un dels mestres del relat breu de la literatura àrab.
Espai Mallorca. Carme, 55. 19.30 hores. Entrada lliure.

Conferència
Les revolucions davant la càmera.
Taula rodona sobre el paper dels fotoperiodistes en processos revolucionaris, amb l'editor de fotografia del ‘Magazine’ (La Vanguardia), i professor de Teoria i tècnica del fotoperiodisme i de Gèneres fotogràfics a la Universitat Autònoma de Barcelona, Pepe Baeza, i el fotògraf Claudi Carreras conversen sobre el paper dels fotoperiodistes en processos revolucionaris amb Rodrigo Moya, fotògraf mexicà autor de l'exposició "Cuba mía".
Casa Amèrica Catalunya. Còrsega, 299. 19.30 hores. Entrada lliure

Cinema
"Plan Rosebud 2"
Al voltant de l'exposició "Working Documents", es projecta aquesta pel·lícula de María Ruido. 2008, 114 minuts
Aquesta pel·lícula intenta fer un mapejat per alguns llocs i polítiques de memòria i les seves relacions amb la indústria cultural-turística a l’estat espanyol, França i Gran Bretanya.
Espai 4 del Palau de la Virreina. Rambla 99. 19 hores. Entrada lliure. Aforament limitat.

Llibre
Cartas desde el Planeta Tierra
Presentació d'aquest llibre de Víctor Alonso.
El llibre, publicat per Dilema, explica les vivències de l’autor, un inversor madrileny que decideix un bon dia deixar-ho tot i embarcar-se en un viatge al voltant del món. Es ven el cotxe, s’acomiada de família i amics, i es llença a l’aventura sense més equipatge que allò absolutament imprescindible. Un interessant diari de viatge que, a més, planteja encertades reflexions sobre el sedentarisme, el conformisme i el tràfec quotidià en que vivim immersos. A la presentació hi participarà, a més de l’autor, Joan Corona, membre de la Sociedad Geogràfica Española.
Espai Fòrum de la Llibreria Altaïr. Gran Via, 616. 19.30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada