Panellets

A casa hem fet Panellets. 
Estan boníssims i bé de preu. Aquí us deixo la recepta i una fotografia:

PANELLETS
400 gr de sucre  (o 370 de fructosa per als diabètics )
400 gr d'ametlla picada
160 gr de patata cuita amb la seva pròpia pell
150 de pinyons
100 gr de coco
100 gr de fideus de xocolata
100 ametlla trossejada
50 ametlla sencera

IMPORTANT: queda millor amb patata vermella que blanca, més fàcil de treballar.

Es cou la patata amb la pell, perquè no absorbeixi aigua, durant 30 minuts. Quan ja no crema es tritura amb una forquilla i es deixa refredar COMPLETAMENT TRITURADA.

Es barreja l'ametlla picada amb el sucre (o fructosa , per a diabètics ) i s'afegeix la patata. Es deixa reposar la bola 24 hores a la nevera sense cobrir amb paper film, en un bol de vidre.

Utilitza dos ous. A un d'ells separar-li la clara i el rovell. El rovell batre’l juntament amb l'altre ou . La clara es va tirant una mica a cada tipus de panellet (en els pinyons , a l'ametlla trossejada i en els fideus de xocolata ) .

Es pot posar una mica de farina a les mans i a la taula perquè no s'enganxi la massa . S'escalfa el forn a uns 200 º.

Per a la cocció posar el foc mitjà. La durada de la cocció és de 12 minuts i després anar vigilant .
Els panellets queden més bons si es fan 1 o 2 dies abans de menjar-los.

Pinyons : Es fan les boles i es passen pels pinyons barrejats amb una mica de clara batuda. Es pinta amb ou batut als 4 minuts de cocció i després als 2 minuts.

Ametlla : Es posa una mica d'ametlla a la massa. Es fan com unes croquetes allargades i es passa per l'ametlla trossejada barrejada amb clara batuda. Es pinta amb ou batut als 4 minuts de cocció i després als 2 minuts .

Un altre d'ametlla: queden molt bons amb una mica de canyella. Es fan unes boletes i es posa al centre una ametlla i una mica de sucre. Es pinta amb ou als 4 minuts de cocció.

Coco: Es posa la mateixa quantitat de la massa (per volum , no per pes ) i de coco i es fan els volcans . Es pinta amb ou la punteta als 4 minuts de cocció.


Xocolata : S'afegeix una mica de fideus de xocolata a la massa. Es fan les boles i es passen pels fideus restants barrejats amb clara batuda.

PD. Confesso que jo no hi he participat, només me'ls menjo.