A casa hem fet Panellets.
Estan boníssims i bé de preu. Aquí us deixo la recepta i una fotografia:
PANELLETS
400 gr de
sucre (o 370 de fructosa per als
diabètics )
400 gr d'ametlla
picada
160 gr de patata
cuita amb la seva pròpia pell
150 de pinyons
100 gr de coco
100 gr de fideus
de xocolata
100 ametlla
trossejada
50 ametlla
sencera
IMPORTANT: queda
millor amb patata vermella que blanca, més fàcil de treballar.
Es cou la patata
amb la pell, perquè no absorbeixi aigua, durant 30 minuts. Quan ja no crema es
tritura amb una forquilla i es deixa refredar COMPLETAMENT TRITURADA.
Es barreja
l'ametlla picada amb el sucre (o fructosa , per a diabètics ) i s'afegeix la
patata. Es deixa reposar la bola 24 hores a la nevera sense cobrir amb paper
film, en un bol de vidre.
Utilitza dos ous.
A un d'ells separar-li la clara i el rovell. El rovell batre’l juntament amb
l'altre ou . La clara es va tirant una mica a cada tipus de panellet (en els
pinyons , a l'ametlla trossejada i en els fideus de xocolata ) .
Es pot posar una
mica de farina a les mans i a la taula perquè no s'enganxi la massa . S'escalfa
el forn a uns 200 º.
Per a la cocció
posar el foc mitjà. La durada de la cocció és de 12 minuts i després anar
vigilant .
Els panellets
queden més bons si es fan 1 o 2 dies abans de menjar-los.
Pinyons : Es fan
les boles i es passen pels pinyons barrejats amb una mica de clara batuda. Es
pinta amb ou batut als 4 minuts de cocció i després als 2 minuts.
Ametlla : Es posa
una mica d'ametlla a la massa. Es fan com unes croquetes allargades i es passa
per l'ametlla trossejada barrejada amb clara batuda. Es pinta amb ou batut als
4 minuts de cocció i després als 2 minuts .
Un altre
d'ametlla: queden molt bons amb una mica de canyella. Es fan unes boletes i es
posa al centre una ametlla i una mica de sucre. Es pinta amb ou als 4 minuts de
cocció.
Coco: Es posa la
mateixa quantitat de la massa (per volum , no per pes ) i de coco i es fan els
volcans . Es pinta amb ou la punteta als 4 minuts de cocció.
Xocolata : S'afegeix
una mica de fideus de xocolata a la massa. Es fan les boles i es passen pels
fideus restants barrejats amb clara batuda.
PD. Confesso que jo no hi he participat, només me'ls menjo.